За Поморие

Поморие е малко и очарователно градче, което пленява посетителите си с красиви плажове, лазурни брегове, древна история и безкраен морски хоризонт.

Градът отстои на 20 км. от Бургас и на близо 18 км. от Слънчев бряг. Разположен е на живописен скалист полуостров, вдаден 3.5 км. навътре в морето.

Едно от нещата, което го прави особено предпочитан пред останалите големи летни курорти по цялото Черноморие, е спокойствието и задушевната атмосфера, която предлага на своите гости.

Северно от курорта е разположено Поморийското езеро, от което се добива морска сол и лечебна луга. Това е в основата на развитието на спа туризма, балнеолечението, луголечението и калолечението в Поморие. Лугата се използва за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични и кожни проблеми. Нейните лековити качества са изключителни ценни и уникални.

Освен да се отдадете на незабравими летни удоволствия, можете да направите опознавателна туристическа обиколка на градчето и района, където се крият интересни и впечатляващи забележителности както природни, така и исторически.

Архитектурният резерват „Стари поморийски къщи“ е място, което ще ви върне назад във времето и ще ви остави прекрасни спомени.

Манастирът „Свети Георги“ ще ви впечатли със своя външен вид и пищността на стенописите и иконите си. Разбира се, не пропускайте да се отбиете и до единствения в България Музей на солта.

Местността „Блатно кокиче“ и „Корията“ при село Гълъбец също си заслужава да се видят. Ако разполагате с повече време, отбийте и се до близките градове Несебър, Созопол и Бургас.

В Поморие туристите ще останат очаровани от цялостната обстановка и със сигурност ще се завърнат и на следващата година. Заповядайте и вие на почивка в Поморие!